Dental Medical

Implantologie

Implantologia

Avansuri și Beneficii

Implantologia reprezintă o ramură inovatoare a stomatologiei, axată pe înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare. Aceste implanturi, confecționate din titan, sunt inserate chirurgical în osul maxilar sau mandibular și servesc drept rădăcini artificiale pentru dinții protetici. Procesul începe cu o evaluare detaliată a stării de sănătate a pacientului, urmată de planificarea precisă a procedurii.

Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor dentare este capacitatea lor de a preveni pierderea osoasă, menținând integritatea structurii faciale. Pe lângă acest beneficiu funcțional, implanturile oferă și un rezultat estetic superior, contribuind la restaurarea unui zâmbet natural. Osteointegrarea, procesul prin care osul se adaptează și fixează în jurul implantului, este crucială și asigură stabilitatea pe termen lung a acestuia.

Implanturile dentare sunt soluția ideală pentru pacienții care doresc să înlocuiască unul sau mai mulți dinți lipsă fără a afecta dinții adiacenți, spre deosebire de punțile dentare tradiționale. Procedura implică, de obicei, o perioadă de vindecare de 3 până la 6 luni, timp în care implantul se integrează în os. După această perioadă, se montează coroana dentară personalizată, care va reda complet funcționalitatea și estetica danturii.

Menținerea unei igiene orale riguroase și participarea la controale stomatologice regulate sunt esențiale pentru longevitatea implanturilor. Implantologia continuă să evolueze, adoptând tehnologii avansate și materiale noi, ceea ce face ca tratamentele să fie mai eficiente și mai confortabile pentru pacienți. Alegerea implanturilor dentare oferă o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților pierduți, îmbunătățind considerabil calitatea vieții pacienților.

Un Plan Personalizat Este Cheia Succesului

Implantologia reprezintă o ramură esențială a stomatologiei, axată pe pregătirea, inserarea și întreținerea implanturilor dentare. De peste 10 ani, clinica noastră se concentrează pe această specialitate, fiind recunoscută și recomandată pentru rezultatele sale remarcabile. Abordarea noastră simplificată se bazează pe un principiu clar: un plan de tratament bine structurat determină un rezultat optim. Printr-un plan personalizat, care ține cont de tendințele și particularitățile fiecărui pacient, asigurăm o integrare perfectă a implantului în structura maxilară, garantând durabilitatea acestuia pe termen lung.

Procedura de Inserare a Implantului Dentar

 1. Evaluarea inițială și planificarea tratamentului: Pentru a asigura succesul implantului, vom efectua un set complet de analize și radiografii recente pentru a înțelege în detaliu starea sănătății tale dentare. Aceste informații ne permit să personalizăm planul de tratament pentru nevoile tale specifice.

 2. Prezentarea și aprobarea planului: După evaluarea inițială, doctorul îți va prezenta planul de tratament detaliat. Dacă nu există alte urgențe stomatologice, vom trece la procedura de implantare, care se realizează sub anestezie locală sau sedare ușoară, pentru confortul tău.

 3. Procedura de implantare: Implantul dentar este inserat cu ajutorul aparatului NSK Piezotome, recunoscut pentru precizia sa în domeniul chirurgiei dentare. Aceasta asigură o inserare exactă și minim invazivă a implantului.

 4. Montarea dintelui provizoriu: Pe implantul nou inserat, vom monta un dinte provizoriu care îți va restaura temporar funcționalitatea și estetica zâmbetului până la vindecarea completă.

 5. Perioada de vindecare: Urmează o perioadă de vindecare de aproximativ 1 până la 3 luni, în timpul căreia vom efectua controale regulate pentru a monitoriza integrarea implantului în os.

 6. Finalizarea tratamentului: După ce implantul s-a vindecat și s-a integrat complet, vom îndepărta dintele provizoriu și vom monta bontul final și coroana definitivă, realizată din ceramică de înaltă calitate. Întregul proces poate dura între 6 și 8 luni, după care vei beneficia de un zâmbet complet funcțional și estetic.

Când nu este indicat un implant dentar?

În urma unei consultații cu doctorul, se va decide dacă implantul dentar este adecvat pentru tine. Acesta poate să nu fie recomandat în următoarele situații medicale:

 • Diabet insulino-dependent

 • Boli cardiace

 • Reumatism articular acut

 • Deficiențe imunitare

 • Tulburări endocrine

 • Hipertensiune arterială severă

De asemenea, trebuie menționat că rata de succes a implantului este mai mică la pacienții fumători. Totuși, șansele de reușită cresc considerabil dacă pacientul se lasă de fumat pe perioada inserării implantului și a vindecării, care durează între 1 și 3 luni.

Recuperarea implanturilor dentare eșuate – atenție la falsuri

Mulți pacienți care ne vizitează au implanturi dentare eșuate din cauza utilizării unor produse necertificate și netestate, adesea provenind de la producători necunoscuți. Aceste implanturi, după 2-3 ani de la montare, pot provoca complicații serioase. Una dintre cele mai comune probleme este periimplantita, o inflamație a gingiei și a osului din jurul implantului, care compromite stabilitatea acestuia. Deși periimplantita poate fi tratată, durata de viață a implantului afectat este limitată. Ca profesioniști în domeniu, recomandăm să prioritizezi sănătatea ta, optând pentru implanturi dentare certificate și testate.